ויזה להודו מחו"ל

תוכן הכתבה

מטיילים רבים נקלעים למצב בו הם צריכים להוציא ויזה להודו כאשר הם אינם בישראל. זה יכול להיות עקב טיול שהתחיל במדינה שכנה ולאחר מכן מגיעים להודו, וזה גם יכול לקרות במצב שהויזה שלכם להודו עומדת להיגמר, ואתם צריכים לצאת מהודו על מנת להוציא ויזה חדשה.

חלק זה של המדריך מסביר על האפשרויות העומדות בפניכם כאשר אתם לא בישראל ואתם רוצים להוציא ויזה להודו.

האפשרות שלכם בגדול מתחלקות ל 2:

הוצאת ויזה אלקטרונית להודו

באמצעות ויזה אלקטרונית להודו תקבלו אשרת כניסה לעד 5 שנים מרגע הוצאתה. הויזה מאפשרת כניסות מרובות להודו, זאת אומרת שבמסגרת ההתוקף שלה, תוכלו לצאת ולהיכנס להודו חופשי. היתרון של הויזה הזאת הוא שאפשר להזמין אותה מכל מקום עם אינטרנט, היא זולה יותר והיא הכי נוחה. החסרון הוא שהיא מוגבלת לשהייה רצופה בהודו של עד 90 יום, ולכן מטיילים שרוצים לשהות בהודו למשך תקופה ארוכה יותר יצטרכו להוציא ויזה להודו בדרך השניה.

ויזה להודו מחו

הוצאת ויזה להודו באמצעות שגרירות הודו

 האמת שהכותרת הזו קצת מטעה מכיוון שלא ניתן להוציא ויזה להודו ישירות מול שגרירות הודו באף מדינה. מממשלת הודו לא מאפשרת להנפיק ויזה להודו בשגרירויות שלה הפזורות ברחבי העולם. בכל מדינה יש חברה שאחראית על הטיפול בהנפקת הויזה עבור השגרירות. בכתבות הבאות אנו נציג את פרטי החברה המטפלת בהנפקת הויזות בכל מדינה, איפה הם נמצאים, איך להגיע אליהם, איזה מסמכים הם דורשים ואיך עובד התהליך של הוצאת הויזה מולם.

כאמור, שגרירויות הודו מקבלות את בקשות הויזה להודו באמצעות חברה פרטית שונה בכל מדינה. בישראל ז חברת ש.מ אשרות, בנפאל זהו בנק SBI, בסרי לנקה זו חברת IVS, ובתאילנד זן חברת VFS.  תהליך הוצאת הויזה דרך חברות אלו הוא פחות נוח מאשר הוצאת ויזה אלקטרונית, אך הוא מאפשרת שהייה יותר ארוכה בהודו, בין 3 ל-6 חודשים, תלוי במזל שלכם. 

תהליך הוצאת הויזה במדינות אלה הוא כמעט זהה, והוא דורש כ 7 ימי עסקים ו-3 ביקורים בסניף החברה המקומית. תוכלו לקרוא בפירוט את תהליכי הוצאת ויזה להודו מסרי לנקה ותהליכי הוצאת ויזה להודו מנפאל. לצערנו, כיום כבר אין אפשרות להוציא ויזה להודו דרך תאילנד. לכל הפרטים אפשר להיכנס לעמוד ויזה להודו מתאילנד

נגישות