בעבר, על מנת לקבל ויזה להודו, הייתם חייבים להגיע פיזית למשרדי החברה על מנת להגיש את בקשת הויזה, לשלם להם, להשאיר להם את הדרכון, ולאחר מספר ימים (בדרך כלל כ-7 ימי עבודה) לחזור למשרדים על מנת לאסוף את הדרכון. היות והוצאת הויזה להודו בדרך זו אינה נוחה ויעילה, ממשלת הודו מאפשרת בשנים האחרונות לקבל ויזה אלקטרונית להודו.
החל משנת 2019 אפשר להנפיק ויזה אלקטרונית להודו לתקופה של עד 5 שנים, באינטרנט.
מה זה ויזה אלקטרונית להודו?
ויזה אלקטרונית להודו זו ויזה מאפשרת שהייה של עד 90 יום ברצף בכל ביקור בהודו, למשך תקופה של עד 5 שנים, כולל כניסות מרובות. ההבדל בינה לבין ויזה "רגילה" להודו היא שהויזה האלקטרונית מונפקת באמצעות טופס באינטרנט, ומקבלים אותה למייל. על מנת להיכנס איתה להודו, צריך להדפיס אותה ולהציג אותה בביקורת הדרכונים. הויזה האלקטרונית היא בפועל דף נייר עם הפרטים שלכם. הויזה אינה נמצאת בדרכון.
מה הויזה האלקטרונית להודו מאפשרת?
ויזה אלקטרונית להודו נכנסת לתוקף החל מרגע הנפקתה למשך תקופה של 30 יום או שנה או 5 שנים, בהתאם לסוג הויזה שתבחרו. לאחר סוף התוקף שלה, לא תוכלו להיכנס עוד להודו, ואם עוד תיהיו בהודו תצטרכו לעזוב אותה. במהלך תוקף הויזה, תוכלו להיכנס ולצאת מהודו מספר בלתי מוגבל של פעמים, אך כל ביקור יהיה מוגבל לעד 90 יום.
ז"א שתוכלו להיכנס להודו לתקופה של עד 90 יום, לצאת ממנה, ולהיכנס להודו שוב למחרת לתקופה נוספת של עד 90 יום. בכל ביקור, מגבלת 90 הימים מתאפסת והספירה של 90 יום מתחילה מחדש.
אין מינימום זמן שהייה מחוץ להודו בין כניסה לכניסה. תוכלו לצאת ולהיכנס להודו כבר למחרת, ותקבלו 90 יום נוספים בהודו. כל הטוב הזה מוגבל לתקופה של 30 ימים או שנה או 5 שנים מרגע הנפקת הויזה. בכל מקרה, לא תוכלו להישאר בהודו לאחר סוף התוקף שלה, ותידרשו להוציא ויזה חדשה להודו.
למי מתאים להוציא ויזה אלקטרונית להודו?
ויזה אלקטרונית מאפשרת שהייה רצופה של עד 90 יום בהודו, ולכן כל מי שטס להודו לתקופה של פחות מ-90 יום יכול להשתמש בויזה הזאת. בנוסף,אם בכוונתכם לעשות טיול ארוך בהודו, ואתם מתכננים במהלך הטיול לצאת מהודו למדינה שכנה ולחזור אליה, תוכלו להשתמש בויזה האלקטרונית מכיוון שלאחר כניסה נוספת להודו, תקבלו 90 ימים נוספים של שהייה בהודו.
תהליך הוצאת הויזה לוקח כ-5 ימים, בניגוד להוצאת ויזה דרך חברה\סוכנות שלוקחת כ-7 ימי עבודה (משמע, כ-10 ימים רגילים). לכן, אם הטיסה שלכם להודו קרובה ולא תספיקו להוציא ויזה להודו דרך חברת ש.מ אשרות, הוצאת ויזה אלקטרונית הינה פתרון מתאים.
מטיילים אשר נמצאים בחו"ל ורוצים להוציא ויזה להודו יכולים לעשות זאת באמצעות חברה מקומית או ויזה אלקטרונית. היות והתהליך באמצעות חברה מקומית הוא ארוך ומסורבל, ויזה אלקטרונית הינה פתרון מעולה למטיילים אשר רוצים לחסוך זאת. למידע נוסף על הוצאת ויזה להודו מחו"ל לחץ כאן
ניתן גם להוציא ויזה אלקטרונית להודו למטרות עסקים. התהליך הוא זהה לתהליך הוצאת ויזה אלקטרונית למטרות תיירות.
בנוסף, ניתן להשתמש בויזה אלקטרונית גם כויזת מעבר, המתאימה למטיילים אשר מגיעים להודו בקונקשן בדרכם ליעד הבא. מידע נוסף תוכלו למצוא בעמוד ויזת מעבר להודו.
למי לא מתאים להוציא ויזה אלקטרונית להודו?
ויזה אלקטרונית להודו מאפשרת שהייה של עד 90 יום רצופים בהודו. אם אתם מתכננים טיול ארוך בהודו (מעל ל 3 חודשים), ללא כוונה לצאת מהודו בכלל, ויזה אלקטרונית לא מתאימה לכם.
ויזה אלקטרונית להודו מתאימה רק למי שנכנס להודו בטיסה או במעבר ימי. אם אתם נכנסים להודו במעבר יבשתי, ויזה אלקטרונית היא לא בשבילכם.
איך מוציאים ויזה אלקטרונית להודו?
תהליך הוצאת ויזה אלקטרונית להודו הוא פשוט ביותר והוא כולל מספר שלבים:
- דבר ראשון, יש למלא את הטופס באתר שלנו. הטופס מכיל שאלות על פרטים אישיים. על מנת למלא את הטופס צריך את פרטי הדרכון שלכם, פרטי הויזה הקודמת להודו אם הייתה לכם, תמונת פספורט וצילום דרכון.
- לאחר מילוי הפרטים, תעברו לדף התשלום. מחיר הויזה הוא החל מ- 230 ש"ח והוא כולל הכל.
- תקבלו במייל בתוך 4-5 ימים את הויזה שלכם ממשלת הודו.
- תדפיסו את המייל ותביאו אותו איתכם להודו.
מחיר ויזה להודו – כמה עולה ויזה אלקטרונית להודו?
המחיר של ויזה אלקטרונית להודו הוא החל מ 230 ש"ח, והוא כולל הכל. לא תידרשו לשלם מיסים נוספים בשדה התעופה או דמי טיפול\דמי אגרה וכו'.
זקוקים לחידוש ויזה להודו? לחצו כאן!
מידע נוסף
-
הויזה האלקטרונית להודו תיהיה רק למטרת תיירות או עסקים
-
הדרכון שלכם צריך להיות דרכון רגיל ולא דיפלומטי\רשמי או כל סוג אחר של דרכון.
-
הדרכון שלכם צריך להיות בתוקף לפחות לחצי שנה מרגע ההגעה להודו. בדרכון צריכים להיות לפחות שני עמודים ריקים.
-
צריך להגיע להודו עם כרטיס טיסה חזרה או כרטיס המשך למדינה אחרת.
-
הויזה מתאימה רק לבעלי דרכון אישי. ז"א שאם טס איתכם מישהו (נגיד תינוק) ללא דרכון משלו, אי אפשר להוציא לו ויזה אלקטרונית
-
הויזה לא תקפה למחזיקי תעודת מעבר, רק לבעלי דרכון.
-
הוצאת הויזה באתר אפשרית רק לבעלי דרכון ישראלי שמתכננים להיכנס איתו להודו.
-
הויזה מאפשרת כניסה להודו דרך 24 שדות התעופה הבינלאומיים של הודו ודרך 3 נמלי ים. היציאה אפשרית דרך כל מעבר גבול של הודו
-
הויזה האלקטרונית אינה ניתנת להארכה או להמרה.
-
עליכם להסתובב עם העתק של הויזה האלקטרונית במהלך שהותכם בהודו.
איך נראית ויזה אלקטרונית להודו?



התמונה שלמעלה הינה דוגמא לויזה אלקטרונית להודו שמתקבלת במייל לאחר תהליך הזמנת הויזה באתר.
הסברים על מה שרואים בתמונה, לפי המספרים שמופיעים בתמונה:
1- המייל נשלח אליכם מהכתובת [email protected] . זו כתובת המייל של ממשלת הודו שאחראית על שליחת הויזות. שימו לב שהמייל הזה הינו מייל מגורם רשמי ולא מאיתנו, כך שאתם יכולים להיות בטוחים שהויזה שלכם מגיעה מהממשלה.
2- נושא המייל יכיל את מספר הויזה שלכם.
3- בחלק הזה מופיעים פרטי הבקשה שלכם, ופרטי הדרכון. שימו לב שרשום שסטאטוס הויזה הוא Granted, מה שאומר שהויזה אושרה.
4- רשומים לכם התאריכים בהם אתם צריכים להגיע להודו עם הויזה הזאת, ולאחר התאריך הויזה כבר לא תיהיה בתוקף.
שימו לב- המייל הזה הוא הויזה האלקטרונית שלכם. צריך להדפיס את המייל הזה ולהגיע איתו להודו. יש אפשרות נוספת להוציא טופס אחר עם תמונה שלכם עליו. הטופס הזה עם התמונה לא נחוץ. המייל שאתם מקבלים מממשלת הודו, שנראה כמו המייל הנ"ל, עם הכותרת Electronic Travel Authorization (ETA) הוא הויזה האלקטרונית שלכם.