בנגלור היא העיר השלישית בגודלה בהודו ונחשבת לחלון הראווה של תעשיית הטכנולוגיה המתפתחת במדינה. מתכננים לבקר? להלן המדריך המקיף לתייר הישראלי.
בנגלור: בירת העסקים של דרום הודו
בעשור האחרון ניתן לראות כיצד ממשלת הודו משקיעה מיליארדים בפיתוח של אזורים שונים בדרום הודו, ובעיקר בעיר בנגלור. מדובר במטרופולין החמישי בגודלו בעולם והעיר השלישית בגודלה בהודו, והיא נחשבת בעיני רבים לחלון הראווה של תעשיית ההייטק והטכנולוגיה המתפתחים בקצב מואץ. למעשה, בנגלור שונה מכל יעד אחר בהודו מאחר והיא משלבת בין מסורתיות לבין מודרניות שהופכת אותה לאחד היעדים המבוקשים ע"י מטיילים אך גם ע"י אנשי עסקים שמגיעים לבירת מדינת קרנאטקה. מדובר בעיר עשירה שמהווה בעבורכם הזדמנות מעולה להתרשם מהפאר וההדר ההודי, באופן אותנטי אך עם שימת דגש על חווית קניות, אטרקציות ואירוח מהטובות בעולם.
איך מגיעים?
ראשית נציין, שכדי להגיע אל המדינה, עליכם להוציא ויזה להודו ,כשכיום ניתן לעשות זאת בקלות, ואפילו דרך האינטרנט. למעשה, בזכות פתיחת קווים חדשים ניתן להגיע לגואה בטיסה ישירה מישראל, ומשדה התעופה לקחת מונית ע"פ המחירון הרשמי המוצג למבקרים בשדה התעופה. לרוב, העלות של מונית משדה התעופה לבנגלור היא 1,200 רופי. רוב המטיילים מעדיפים להגיע לאזור באמצעות אופנועים אותם ניתן לשכור דרך סוכנויות בעלות של 200 רופי ליום. ניתן להגיע לאזור גם באמצעות אוטובוס, אולם בהמשך נדרש לקחת ריקשה ולכן הדרך העדיפה היא או במוניות או דרך הרכבת המוקמת במרחק של 18 ק"מ מהעיר.
אטרקציות
• הגן הבוטני – אחת האטרקציות המרכזיות באזור היא ללא ספק הגן הבוטני. מדובר בגן עצום ומטופח עם צמחייה ושיחי ורדים אדומים עוצרי נשימה, ועל כן המקומיים מכנים את הגן "הגן האדום". במקום מתקיימות תערוכות של פרחים וצמחייה והכניסה חופשית.
• ארמון בנגלור – פנינה אדריכלית של ממש. מדובר בארמון עצום בגודלו שנשמר עוד מהמאה ה 19. למרות שמדובר בארמון פעיל בו מתגוררים צאצאי משפחת המלוכה, ניתן לבקר בחצר הארמון כמו גם לקחת סיור עם מדריך מתוך מטרה להכיר את ההיסטוריה המרתקת של הארמון, ותהליך בנייתו.
• מקדש השור – ע"פ האמונה ההינדית, האל שיווה רכב על שור כאשר עזב את אשתו ובנו לטובת התבודדות. בהתאם לאמונה נבנה במאה הקודמת שור עצום הנמצא במרכזו של המקדש. מאמינים רבים עולים על הגבעה כדי להגיע למקדש לטובת תפילה אך מדובר גם בנקודת תצפית יפהפייה.
• מרוצי סוסים – מאחר ובנגלור היא עיר עשירה עם אוכלוסייה חזקה, אחת האטרקציות הבולטות של המקומיים היא מרוצי סוסים מקצועיים המתקיימים בין החודשים מאי ליוני. מדובר במרוץ סוסים בסגנון בריטי קלאסי ובהתאם לכך גם כללי הלבוש, ועל כן בדקו מראש לגבי כרטיסים והגיעו בלבוש מכובד וחגיגי לטובת חוויה חד פעמית.
לינה
• מלון רויאל לודג – למרות שזהו מלון זול באופן יחסי למלונות בבנגלור, עדיין מדובר במלון מצוין המציע חווית אירוח נהדרת בזכות חדרים מרווחים וממזוגגים כמו גם צוות מקצועי שמעניק יחס אישי לכל אורח.
• מלון רייס – ממוקם בסמוך למסלול מירוצי הסוסים, ונחשב למלון מרכזי בעבור אנשי עסקים כמו גם המקומיים. במלון חדרים סטנדרטיים לצד סוויטות, כאשר טווח המחירים נע בין 500-800 רופי ללילה.
• מלון גאוטם – מלון גדול עם מעל ל 300 חדרים. לכל חדר יש מרפסת הצופה אל עבר המוזיאון וחווית האירוח שם נחשבת לטובה מאוד, ע"פ ביקורות של אורחים אשר שהו במקום ודירגו אותו גבוה מאוד – בייחוד לאור ארוחות הבוקר המעולות כמו גם השירות של הצוות המקצועי.
מסעדות בבנגלור
בשל העובדה שזוהי עיר מודרנית ועשירה, נפתחו לא מעט מסעדות מעולות המגישות אוכל הודי לצד אוכל מערבי. ביחס לשאר הודו, בבנגלור יש עשרות מסעדות בשריות – וזאת למרות שרוב רובה של תת היבשת מתמחה דווקא באוכל צמחוני. לאור הפיתוח העצום של העיר, נפתחות בכל עת מסעדות חדשות כמו גם רשתות של מזון מהיר אולם בחרנו להציג את המובחרות שבהן:
Artjuna – בית קפה מערבי השוכן בתוך בית פורטוגי עתיק. הבעלים של המסעדה הוא אמן המציג את יצירותיו כמו גם יצירות מכל העולם, ולכן מדובר בבית קפה יפהפייה המשלב בין נוף עוצר נשימה של גינה מופלאה לבין ארוחות בוקר, קפה טרי וסדנאות ציור המתקיימות בגינה של בית הקפה.
Time Traveller – מסעדה מערבית המגישה מגוון רחב של אוכל צמחוני, איטלקי והודי. בתפריט תוכלו למצוא גם מאכלים ללא גלוטן וכן מזון צמחוני משובח.
Cubbon Pavilion – מסעדה מעולה בסגנון אסייתי. במסעדה מוגשות ארוחות בוקר לכל אורך היום לצד ארוחות צהריים וארוחות ערב המבוססות על חומרי גלם איכותיים וטריים שנבחרים בקפידה ע"י בעלי המקום. לרוב מדובר באחת המסעדות העמוסות באזור ולכן רצוי לשמור על מקומות מראש.
Dakshin – אם אתם מחפשים מקום לאכול בו עם הילדים, אין ספק כי זו המסעדה בשבילכם. המסעדה מציעה תפריט עשיר של מנות הודיות לצד מנות מערביות עם דגש על מנות גדולות כמו גם תפריט ילדים ייעודי.
חיי לילה
חיי הלילה של העיר תוססים מאוד ומזכירים אפילו את חיי הלילה של תל אביב. קלאב 9 נחשב למועדון המוביל ובו מתקיימות מסיבות לכל אורך השבוע, כאשר המקום עצמו מאכלס עד ל 3,500 בני אדם. נוסף לכך, מועדון ההיל טופ נחשב גם הוא לאחד המקומות האהובים ביותר ע"י ישראלים וזאת בשל מסיבות טראנס המתקיימות בכל סוף שבוע במועדון ועל חוף הים הסמוך לו. כדי שתוכלו להיות עם אצבע על הדופק מבחינת מסיבות וכרטיסים, רצוי לבחון את הפרסומים אודות מסיבות בתוך מועדונים או בחופי הים שמפורסמות לא פעם ע"י ישראלים שמארגנים בעצמם את המסיבות.
קניות
אם אתם מחפשים מקום שבו תוכלו לערוך שופינג, בנגלור היא בדיוק המקום בשבילכם. בבנגלור ישנם ארבעה קניונים גדולים שמציעים את מיטב המותגים מהעולם כמו גם מותגים מקומיים. נוסף על כך, אם אתם רוצים לצאת קצת מהעיר תוכלו להגיע לשוק הפשפשים באנג'ונה הסמוך לבנגלור נחשב לאחד השווקים התוססים והיפים בהודו, הן בשל התוצרת המצוינת של תבלינים, בגדים, נעליים ותכשיטים והן בשל המחירים הזולים. השוק בבנגלור מתקיים פעם בשבוע ביום שלישי והוא עמוס במטיילים. יתרה מזאת, בסוף השבוע מתקיים באנג'ונה, שוק לילה הפתוח עד 2 לפנות בוקר. מדובר בביקור חובה בעבור חובבי הקניות אך גם בעבור התרשמות מדוכני האוכל כמו גם הברים המעולים שנמצאים ממש בסמוך לשוק (אגב, אם אתם חובבי שווקים, נמליץ לבקר במהלך הטיול, גם בשוק המקומי של מנאלי). חוץ מזה, בעיר בנגלור ישנם גם מרכזי קניות גדולים עם המותגים הגדולים בעולם, כאשר טווח המחירים זהה לארץ.
מתי מומלץ להגיע?
העונה המומלצת לביקור היא בין אוקטובר ועד מרץ. שימו לב כי בדצמבר בנגלור ואזור דרום הודו עמוסים בתיירים שמגיעים במיוחד לחופשת חג המולד, ולכן המחירים של המלונות כמו גם בתי הארחה עולים בעשרות אחוזים. אם אתם מתכננים להגיע בעונת השיא, רצוי לסגור מקום מראש בכדי להבטיח כי לא תצטרכו לשוטט במשך לעיתים שעות כדי לחפש חדר מלון. כך או כך, חשוב לבדוק מבעוד מועד את מזג האוויר, על מנת שתוכלו לתכנן את הטיול שלכם על הצד הטוב ביותר.
לסיכום, בנגלור מהווה יעד מושלם שמזכיר מאוד את תל אביב כמו גם ערים גדולות בעולם. מומלץ לשריין לפחות שבועיים באזור כך שתוכלו להתרשם בצורה הטובה ביותר מההיצע של העיר, החל ממסעדות מעולות ועד אטרקציות ונופים שמספקים את הטיול המושלם.